Nuffnang Ads

Tuesday, 20 May 2014

REVIEW HANDBOUQUET

Assalamualaikum..

Baru hari ni berkesempatan nak publish entry tentang handbouquet saya ni. Dah 2 bulan berlalu majlis.he.Panjang cerita handbouquet saya ni =) Salah satu rezeki yang saya dapat untuk majlis kawen ari tu. Alhamdulillah & terima kasih sangat-sangat saya nak ucapkan kat Ciktie sebab murah hati bagi saya handbouquet walaupun saya tak menang tempat 1st & 2nd place masa join Giveaway by Handbouquet Ibtisam anjuran Ciktie kat page dia Handbouquet Ibtisam. Makaseh banyak-banyak sudi hadiahkan & buatkan handbouquet yang sangat owesomeee!

Mulanya saya idam handbouquet yang warna pastel. Bole singgah sini tuk tau HB Idaman saya : HB Idaman Hati. Konon-konon bagi saya sesuai dengan warna baju saya =p Ahaha.. Tapi Ciktie cakap, kalau baju warna pastel, better pakai handbouquet yang warna menyerlah. Bila tengok yang Ciktie bagiiii.. Waaaa.. Comeeeeyyyy..Warna pink+merah! Seriously cantik sangat! Terus bawak bunga jalan-jalan dalam rumah konon berlatih untuk masa majlis.haha! Very teruja ok! Ambik gambar, then wasap kat en.tunang(masa tu) g tau yang bunga yang Ciktie bagi da sampaiiii!

Terus tak sabar nak pakai masa majlis.Over kan. Bunga tangan ni la saya pakai tuk 2 2 majlis..Akad + sanding.. Bila lepas majlis, tengok dalam gambar, memang naik warna bunga tu! Betol cakap Ciktie. Kena pilih warna yang striking kalau warna baju tak striking. Eh. Baju akad macam striking je.hehe. Baju sanding laaa.Tapi 2 2 Nampak sesuai tau ngan bunga tu. Makaseh banyak2 Ciktie.. Bunga tu saya simpan lagi tau. Simpan baik2 dalam plastic takut kena debu. Nak wariskan wat bakal adik ipar pulak nanti =p Lama lagi. Tak kisah la. Janji simpan n bakal guna lagi nanti. Bakal adik ipar, U wajib guna tau! Kejam tak?? Bahahaha.

Meh tengok bunga tangan saya.. Comel xxx?? Mesti laaa..

Haa.. Menyerlah tak??he.

Masa outdoor photoshoot HB ni la satu2 nya props saya. 

Ni pakai masa akad =)

Cantik kannnn?? Eh, bukan yang macam ni je Ciktie jual tau! Ada banyaaakkkk choice sampai rambang mata nak pilih! Tengok!


Banyak pilihan kan??? Yang felt, pearl, lace, & macam2 lagi.

Ha.. Signage comel pun ada ciktie buat. Jadikan props pun boleee.

See? Tasbih ada, mini tasbih pun ada tau!

Hehe. Tergoda tak? Kalau ye cer usha page ciktie ni Handbouquet Ibtisam. Jangan malu-malu tau!
Lastly, nak ucap thank you so much kat Ciktie! Moga dimurahkan lagi rezeki =) Aamiin...

Till then!Thank you for reading =)




9 comments:

Fiza Basman said...

Cantik sgt :) mmg sesuai kalau baju dah warna pastel, bunga plak strike color. Hehe fiza pun tgh fikir2 ni nak bunga warna apa sb baju nikah silver lembut dan baju resepsi plak merah.

Humairah Jimat said...

fiza better pilih warna yang bole matching tuk 22 baju =) dpt jimat kn?;)

cahaya nur said...

cantik sungguh handbouquet tue :-)

Humairah Jimat said...

tq..kredit to ciktie punya tangan =)untongkn org yg ada bakat buat bnda mcm ni..klu saya buat sndiri mmg x jadik bunga =p he

Asha Lya said...

cantikla humairah..tpi lya dah ada hb gubah sendiri :)..

Humairah Jimat said...

best nya lya pndai gubah sndiri..dulu masa tunang kita wat sndiri pkai artificial flower tp xbrapa mjadik.he.besar gedabak jadi nya bunga tangan masa tu.

cik tie@ibtisam said...

Wah... canteknye perantin.... tq syg.. bru ade kesempatan na bc... bz kje... selamat mendirikan rumahtangga.. semoga bahagia hingga ke syurga....

Humairah Jimat said...

tq jgk ngn ciktie..tqvm..aamiin.. =)

cardbymyan said...

hai

kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
ada paperbag, sticker, tag & card :)

tq tuan tanah

Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


tq :)