Nuffnang Ads

Tuesday, 22 September 2015

HUNTING FOR THIS!

Assalamualaikum.


Santa Barbara Baby Activity Play Center

Lately asyik usha walker/baby chair, baby high chair, semua la. Tiap hari bukak LAZADA. Diorang leh amik saya jadi promoter tak? Kidding. Haha. Dah tiap hari bukak, baca review kat blog2 mummy2, ada yang tak support guna walker.

Bahaya katanya. Yela walker kan boleh pecut lelaju. Hik. So walker. Nak beli baby chair la boleh guna masa makan cum boleh letak Husna rehat-rehat. Tapiiii.. Anak buah saya yang umur masuk setaun tak lama lagi, kaklong saya cakap just guna high chair masa makan saje. Sebab nya tak boleh dah letak dia suka2 dalam tu. Dia pandai & selalu cuba lepaskan diri. Bayangkan kalau jatuh? So highchair jugak.

Last-last masa window shopping kat Lazada terjumpa yang kat atas tuuuu. Comel tak? Comel kannnn. Harga RM 209.00. Tapi tak dapat beli dulu =( Sebab postage ke Sarawak mahal. Kena tunggu LAZADA offer free postage la ya.

Offer pleaseeeee =) Aamin..

Review barang yang dah beli kat LAZADA sebelum ni. Jemput singgah : Sale LAZADA


Friday, 18 September 2015

6 months old update?

Assalamualaikum..

13 September lepas Husna genap 6 bulan! Dah start makan pun a week before. Sebab dia da tak boleh tahan tengok orang lain makan.. Bulatt je mulut tengok makanan. Sambil kunyah2 padahal mulut kosong. Kesian tengok. So decide bagi awal seminggu la. Diskaun sikit. 

video

 Ni video second time dia makan. 1st try tu dia tak makan sangat. Maybe sebab belum biasa or masih kenyang. Ni try bagi dia bubur + puree carrot. So far dia tak memilih. Dah try bubur+puree carrot, bubur+puree epal, bubur+bayam+puree carrot(campur sekali sebab bayam+bubur je dia tak nak) 

Ikutkan hati memang nak bagi 100% homemade food. Bukan sebab nestum or cereal tak bagus. Tapi saya nak usahakan bagi Husna makan lebih vitamin sebab dia selalu & mudah sangat demam/flu. Apa boleh buat rupanya BS ada bagi Husna makan nestum cucu dia. Dia cakap Husna suka. Hurm. Nak larang sangat takut pulak BS dia kecik ati. Sebab cucu dia pun makan nestum kan. Dilema nya. Takpela Husna. Ibu tetap bekalkan Husna bubur+puree hari-hari. 

Mungkin sebab Husna ni tengok2 macam mintak bila cucu dia makan nestum. Tu la dia bagi. Husna memang macam tu. Even baru lepas bagi dia makan pun dia masih bulatkan mulut, tak boleh tengok orang lain makan.

Update lain.. Ha..Husna dah moving forward! Guna tangan.he. Bontot dah angkat tapi belum pandai merangkak. Sekarang just pandai mengengsot. Tak boleh dah nak letak dia suka hati. Kejap2 tengok, eh dah jauh ye. 

video

Ni video dia angkat2 bontot. Tapi tak gerak pun. haha. Goyang2 je. Takpe belajar satu2 ye.

Berat pulak tak pasti berapa KG da sebab belum check up lagi untuk 6 bulan. Lambat seminggu. Ye la bulan lepas injection dia pun postponed seminggu sebab demam kan. So, bulan ni pun delay jugak. 20 sept ni baru pergi untuk yang 6 bulan.

Moga anak ibu sihat selalu. Tak mau selalu demam lagi. Risau.




Kita dah 6 bulan!


Daa. =)


Tuesday, 15 September 2015

Its not a failure. Its just a lesson.



Sad

Takpe. Maybe belum rezeki. Mungkin ada yang lebih baik.
Atau mungkin Allah lebih tahu kemampuan kita.
Wallahualam.

Pujuk hati untuk redha.
Berserah.
& yakin InsyaAllah akan ada suatu hari nanti.

Aamin.