Nuffnang Ads

Friday, 18 September 2015

6 months old update?

Assalamualaikum..

13 September lepas Husna genap 6 bulan! Dah start makan pun a week before. Sebab dia da tak boleh tahan tengok orang lain makan.. Bulatt je mulut tengok makanan. Sambil kunyah2 padahal mulut kosong. Kesian tengok. So decide bagi awal seminggu la. Diskaun sikit. 

video

 Ni video second time dia makan. 1st try tu dia tak makan sangat. Maybe sebab belum biasa or masih kenyang. Ni try bagi dia bubur + puree carrot. So far dia tak memilih. Dah try bubur+puree carrot, bubur+puree epal, bubur+bayam+puree carrot(campur sekali sebab bayam+bubur je dia tak nak) 

Ikutkan hati memang nak bagi 100% homemade food. Bukan sebab nestum or cereal tak bagus. Tapi saya nak usahakan bagi Husna makan lebih vitamin sebab dia selalu & mudah sangat demam/flu. Apa boleh buat rupanya BS ada bagi Husna makan nestum cucu dia. Dia cakap Husna suka. Hurm. Nak larang sangat takut pulak BS dia kecik ati. Sebab cucu dia pun makan nestum kan. Dilema nya. Takpela Husna. Ibu tetap bekalkan Husna bubur+puree hari-hari. 

Mungkin sebab Husna ni tengok2 macam mintak bila cucu dia makan nestum. Tu la dia bagi. Husna memang macam tu. Even baru lepas bagi dia makan pun dia masih bulatkan mulut, tak boleh tengok orang lain makan.

Update lain.. Ha..Husna dah moving forward! Guna tangan.he. Bontot dah angkat tapi belum pandai merangkak. Sekarang just pandai mengengsot. Tak boleh dah nak letak dia suka hati. Kejap2 tengok, eh dah jauh ye. 

video

Ni video dia angkat2 bontot. Tapi tak gerak pun. haha. Goyang2 je. Takpe belajar satu2 ye.

Berat pulak tak pasti berapa KG da sebab belum check up lagi untuk 6 bulan. Lambat seminggu. Ye la bulan lepas injection dia pun postponed seminggu sebab demam kan. So, bulan ni pun delay jugak. 20 sept ni baru pergi untuk yang 6 bulan.

Moga anak ibu sihat selalu. Tak mau selalu demam lagi. Risau.




Kita dah 6 bulan!


Daa. =)


27 comments:

dyanzakhi said...

alolo comelnya budak tecik ni.. hehe.. salam singgah dan follow sini :)

mairah mairah said...

salam kenal =) makaseh sudi singgah..

ziana eunos said...

comel hihi

*singgah & follow ya 75

Fieza Sani said...

Salam kenal dari saya..myinggah ke sini dri segmen BW emasputih..

comel husna..slow2 yea belajar..nnti dh terer, bagi exercise sikit kat mama awk tu..hehe

Eintan Nurfuzie said...

comelnya.... macam chinese look
Salam kenal dari blog uzu, kisah emas putih

Siti Rohaida Yusof said...

comelnya dia..

Azney Shamsuddin said...

waaa tak sabar nak tunggu baby keluar cam nie hehehe


Azney singgah BW dari segmen Uzu. :)

Filzah Azzahra said...

sALAM PERKENALAN..

comelnya adik.. Kakak geram tengok awk.. rasa mcm nk gigit jer pipi awk tu

Marc Soon Joo Yee said...

saw blog awak at BW Emas Putih :) aww he so cute^^

ada masa do visit my blog too :) thanks :D

www.marcsjy.com

Zuhaira Nasrin said...

comelnyaaaa.. datang blogwalkingg :)

http://eyranasrin.blogspot.my/

Murni Mohd Yusof said...

salam, BW here :)
alahai comel je husna ni, semoga cepat sembuh

Sharifah Amarina said...

Hai. Blogwalking dari EmasPutih. Follow sini #82. Jemput ke blog saya - http://akuyangpostkauyangpanas.blogspot.my/

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

cute

Mahamahu said...

Moga makin sihat dan makin pandai..
Singgah dari blogwalking emas putih....

Nadia Johari said...

alolo comelnyaa

misz sheyla said...

tu la ...nk tgur BS kdg2 xtercakap..tkut kang kecik ati dgn kite anak kite pulak jadi mangse...xpe mkn nestum asl jgn selalu...semoga Husna membesar jadi anak yg solehah dan sihat selalu..singgah dari blog emas putih

Khairul Hilmi Sidek said...

comel
Singgah dari blogwalking emas putih..

Radio Senyap - Senyap Bukan Bererti Diam

Cikgu Ayu dot My said...

so cute !

Nora Karim said...

alolololo comeinya husna... tapi gitu la... mmg dilema kalau tinggalkan anak dengan pengasuh... dia akan bagi anak kita makancara dia... bukan cara kita... apa pun moga husna sentiasa sihat dan menjadi anak yang solehah.. Amin...

Jiran Sebelah said...

Salam.. Saya singgah blogwalking yeee.... =D

Mrs Yatie said...

so sweet ;)
PG singgah blogwalking dari blog emas putih :)

yaya cendana said...

haiii....yayac singgah sini blogwalking dari BW UZU.... NO.5 - www.yayacendana.com ^_^

Akif Imtiyaz said...

Salam Maira ..Kak lya singgah BW sini dari BW UZU.. Jemput singgah www.akifimtiyaz.com Done follow Maira

Izzati Suhaide said...

ololo...comelnyee..

haii..datang bw n follow dari blog uzu...meh singgah blog kite jugak.. :)

http://izatie91.blogspot.my/

irra yyan said...

Salam, mommy irra singgah sini... follow #87
comelnya baby..anak mommy pon dah masuk 6 bulan..

Nur Alja said...

why so comel, ter-rindu anak buah Alja, dah seminggu tak jumpa :( hehe btw sihat-2 selalu baby comel ! :*

Blogwalking dari Blog Kak Uzu (EmasPutih) :D

Alja no 28 (www.cahayapermata.my)

Eira Aikawa said...

comelnya..
Eira singgah dari blog Uzu..
http://eiraaikawa.blogspot.com