Nuffnang Ads

Friday, 22 August 2014

KEPUTUSAN TEMUDUGA PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W17

Assalamualaikum..

Sebelum ni pernah share yang dapat 3 panggilan temuduga under SPA tahun ni.. TEMUDUGA SPA.
1st saya dapat interview Pembantu Pembangunan Masyarakat S17. Keluar keputusan lebih kurang sebulan pastu saya dapat jadi simpanan lantikan saja. Takpe. Kawan saya cakap memang akan dapat jugak nanti cepat atau lambat. FINE. Alhamdulillah. Sambung lagi kerja kontrak saya sekarang. Masih belum ada rezeki dapat kerja tetap.

Tengah bulan 6 pulak saya dipanggil untuk temuduga Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17. Ada share soalan yang di tanya kat sini SOALAN TEMUDUGA PEMBANTU TADBIR (P/O). Keputusan ni pulak keluar beberapa hari sebelum raya. Result ? SIMPANAN LANTIKAN jugak. Again. Takpe. Alhamdulillah. Tunggu rezeki sampai dulu. =)

Pastu hujung bulan 6 saya dapat emel dari SPA. Panggilan temuduga untuk Pembantu Tadbir (Kewangan) W17 pulak. Interview ni bulan puasa hari tu. 10 Julai 2014. Masa ni saya baru dapat tau saya mengandung =) Nasib baik masa ni saya masih ok. Belum dapat alahan lagi. Kalau tak, entah cam mana nak g interview.hewhew.

Jumaat 15/8/2014 Saya bukak la SPA nak semak kot-kot keputusan untuk W17 da keluar kan? Tapi belum lagi.. Saya Log in je tuk semak permohonan lain. Tiba-tiba tengok kat bahagian Pembantu Tadbir Perkeranian/Operasi N17 macam ada perubahan. Ni saya interview tengah bulan 6 tu. & macam yang saya bagitau kat atas tadi, untuk N17 pun saya dapat Simpanan Lantikan saja. Tapi kali ni saya tengok, EH. Macam lain je. Status tu dah bertukar ke Lantikan Tetap! Happy sangat-sangat masa ni. Saya cek kat W 17 pulak keputusan belum keluar lagi masa tu.


Isnin 18/8/2014. Sepatutnya hari ni keluar keputusan W17. Tapi cek-cek asyik tak dapat sampai ke malam hari. Sabar je tunggu.


Selasa 19/8/2014. Pagi2 da bukak SPA nak semak lagi. Masih tak dapat. Asyik error memanjang. Last-last saya log in je untuk g kat bahagian semakan. Terus scroll kat bahagian W17. Alhamdulillah.




Status : Lantikan Tetap
Tahniah! Anda telah Berjaya temu duga. Surat tawaran akan dikeluarkan oleh SPA dan arahan lapor diri akan dikeluarkan oleh Kementerian/Jabatan berkenaan.
Kementerian/Jabatan : Jabatan Perkhidmatan Awam, Bhgn Perkhidmatan, Aras 6, Blok C2, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62510, Putrajaya.

Jumaat 22/8/2014. Saya terima surat tawaran untuk Pembantu Tadbir Perkeranian/Operasi N17 bawah Kementerian Kesihatan . Masih tak tau nak terima yang N17 atau W17. Tapi surat W17 belum sampai lagi. Ye la keputusan pun baru keluar kan. Jadi sekarang saya berbelah bagi nak pilih mana satu. Boleh kongsikan pendapat tak? Walau apapun saya pilih nanti saya harap saya dapat penempatan kat Sibu, Sarawak. Sebab saya mengandung & suami pun baru dapat kerja kat Sibu ni 3 bulan lepas. Kesian dia kalau saya pulak kerja kat tempat lain. Doakan saya dapat penempatan kat Sibu ye. Please. Amin =)


Updated : Saya dah dapat penempatan. Jemput singgah baca =)

229 comments:

1 – 200 of 229   Newer›   Newest»
Zila Zainal said...

hari tu penah dipanggil, tapi tak dapat datang sebab ada hal. sekali bila apply lagi skali trus tak panggil2 dah hehe

Humairah Jimat said...

takpe, mana tau dpt rezeki yg lbih baik nnti =)

Asha Lya said...

wahh tahiah murah rezki humairah..lya dah dkt 2 thn dah spa tak pgl2 sbb dulu lya masih bljr

nrzyn said...

humairah da dpt ke surat tawaran w17?

Humairah Jimat said...

blom dpt lagi =( risau tgu sbb da tolak yg n17 tu sbb nk pilih w17 ni..agak2 ada yg dh dpt x surat tawaran tu..?

Jenifer Reto said...

Saya dh dpt surat tawaran w17 smalam

Humairah Jimat said...

jennifer awak stay kt mana..trus tau penempatan kat mana o blom lg?

nrzyn said...

sy pun x dpt lagi ni surat...risau gak

karatz said...

Saya dah dpt. Sape tahu brape elaun w17. Sbb basic sikit je.. rm1379

Humairah Jimat said...

harap2 surat smpai hari ni..hurm..
elaun x pasti brapa..

nrzyn said...

bila dpt surat?penempatan tau skali x?

Humairah Jimat said...

nrzyn : sy bru ambik surat dkt poslaju pg td..smlm smpai tp kt rmh xde org..surat tawaran je.surat lapor diri blom lg..td sy da call phk jpa, diorang ckap tarikh lapor diri 9 oktober dkt putrajaya.sy tnya ttg pnmpatan diorang kta xdpt bg tau skrg & hnya d bgtau hari terakhir kat sna masa g lapor diri nnti.last day tu bru diorang bg surat penempatan kat mana.risau sgt ni.sy lg la, jaoh dr sarawak..hurmm..

nrzyn said...

humairah..mmg dorg hantar guna pos laju ke?sy x smpai lg nisurat...risaunye..awk call no mane?surat lapor diri bila plak dpt?

Anonymous said...

Salam..kmk Syafa dari sarikei pun dah dapat surat drpd spa. memang x diberitahu penempatan kt cney owh. risau juak kmk.

Humairah Jimat said...

nrzyn : yup, surat tu pkai poslaju..cb emel / tnya pihak spa dulu status surat awak..utk tnya surat ni cb hntr brg kat sini
http://aduan.spa.gov.my/aduanv2/Baru.php
awk bg fullname, jwtn, ngn no ic skali.. pastu klu nk call jpa kt no 03-88854321

Humairah Jimat said...

syafa : yala kmk pn bgong..pk tmpt stay gk..dh mek call cdak jpa tnyk trus ksus / just repot duty dlok?cdak pdh ya dpend ngn kita knak kementerian apa kelak.mun cdak pdh trus ksus, ksus..munx repot duty jak.p susah la cmya.nak beli tiket pulang balit pn serba salah..hurm.

Anonymous said...

bru tuk tadik kmk call jpa. x berangkat2 3 nombor diberi cdak.hmmm.. susahlah mok tanya.boleh x minta no hp ktk? senang mok tanyak apa2. send kt emel kmk ishafariza_1488@yahoo.com kmk xda blog.

Humairah Jimat said...

syafa : mek dh emel ktk..

nrzyn said...

terima kasih humairah, sy da hantar borg guna link awk bgtu..SPA da reply diorg kata surat tawaran akan diposkan oleh JABATAN PERKHIDMATAN AWAM. sebabya SPA telah menghantar surat tawaran kepada JPA terlebih dahulu untuk disertakan bersama surat lapor diri untuk diposkan kepada calon.

Humairah Jimat said...

nrzyn : sma2..ssh ckit kn..sbb diorang pn mcm pass kat sana sini =( tp klu dlm mgu ni surat awak xsmpai jgk better call diorang lg..sbb surat tawaran tu btarikh 18 ogos..awk kena isi dlm spa terima/tolak dlm tmpoh 30 hari dr tarikh 18/8 tu..klu xslap sy dlm 15 atau 16 sept ni dh msok hari ke 30..

nrzyn said...

humaira ada no jpa yg lain x? no yg awk bg kt atas x dpt dhubungi.

Humairah Jimat said...

try num ni 0388878668/0388878627. ni num yg diorang bg dlm boring yg dlampirkn skali surat tawaran..

Anonymous said...

Kalau lantikan tetap (anda dikategorikan calon simpanan) maksudnye ape yer.. Bole sape² tolong x?

Humairah Jimat said...

anon : mksudnya awak dpt..sblom ni simpanan kn? sya pun mcm tu dulu utk yg n17..mula2 simpanan lantikan..xlma lepas tu tukar lantikan tetap, then kat bwh still ada dikategorikan sbg calon simpanan..mksudnya awak just tgu surat tawaran je lg =) tahniah..

sara23 said...

Saya pn 16/07/14 dpt interview PTW17 n cek result jd simpanan lantikan n mggu lps cek result da btukar jd lantikan tetap tp surat blum dpt..awk pnyr lapor diri bila n kt mna?

Humairah Jimat said...

sara 23 : tahniah!mmg dpt tu..just tgu surat twrn lagi..sy lapor diri nnti kat putrajaya.. 9 oktober ni =) doakan sy dpt pnempatan kt tmpt sndiri ye;)

sara23 said...

biasenya brapa lame suarat akn smpai ye?insyallah..sy pn hrp2 dpt kt tmpt sdri..trm ksih n tahniah utk awk jgk :)

Humairah Jimat said...

surat tu xpasti brapa lama..sbb sy mula prasan status btukar dlm spa 15/8..pastu 22/8 surat twrn smpai..sminggu lpas sy cek kt spa..tp sy xpasti sejak bila dh tukar status..rasanya xlma sgt kot surat tu akn smpai,klu x cer try call spa =)

sara23 said...

ok nti sy try col spa..trm ksih byk2 ek..

Anonymous said...

tumpang tanye..sy dpt jaw pem tad k'wangan under Kem kesihatan Malaysia..tp tempt lap or diri n tarikh x dibgtau lg...mcm mane saye nk hntr Surat berenti keje yer...x tau details

Humairah Jimat said...

anon..try call kementerian kesihatan..tkt surat lmbt dtg..

Anonymous said...

saya calon sabah, tp alamat jawatan yg sy pohon tu alamat putrajaya..rasanye sy kene tukar ke sabah x..?

Humairah Jimat said...

hye anon. ttg tu sya pun xpasti..sbb sy sndiri pun xtau pnempatan nnti kat mna =( dh tnya pihak jpa but diorang ckap msa kat sana nnti bru d bagi surat penempatan kat jab/kementerian mana.so just tau kptsn msa kat sana nnti..

Anonymous said...

Dh call Kemp kesihatan,die Kate awal bln 10 br Surat lapor diri & tempt posting die bgtau..hopefully dpt yg dekat.....

Humairah Jimat said...

tu la sya pun risau tkt tkena tmpt yg jaoh =(hopefully diorang ltak kt tmpt msing2..

Anonymous said...

saya pun dpt w17 under kkm. call kkm takde sape pun angkat.. nk tau date sebenar lapor diri. sebb nk kene antar tender keje skrg.. ade sesape yg tau tak.. or yg sama under kkm. nnti leh email sy yatie_mzk@yahoo.com .. nnti leh kite g sesama;)

Humairah Jimat said...

anon : yg under kkm xpsti pulak..sy pnya srt twrn ari tu under jpa..xtau la sama x tarikh & tmpt lapor diri..better try call diorang lg smpai dpt..

Anonymous said...

Anon:sy pt w17 under kkm..hari turn call kkm die kate awal bln 10 br dpt Surat lapor diri..sy pun blm hntr tender..tgu Surat Dr kkm be hntr tender

Anonymous said...

nak tanya tawaran lantikan tu kene bls secara on9 ke? saya da print surat terima lantikan.

Anonymous said...

Haii.. sy ziha dari Muar. Sy pon dh dpt tawaran lntikan w17. Sy calon semenanjung.Sy dh call spa. Deorg ckp kena tunggu surat dr kkm. Betol ke awal bln 10 baru keluar surat lapor diri? Risau ni..

Anonymous said...

Yer...awal bln 10 br surat lapor diri dihantar..

Anonymous said...

Yg saya paham..cuma kena print on9 Surat terima tawaran.

G-rot adzie said...

Saya pun check status tdi LANTIKAN TETAP.kalu dh LANTIKAN TETAP kire cnfirm dpt ke sis?klu dpt tu lame x?smpai 3bln ke?TQ sis

G-rot adzie said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

assalamualaikum... sy dah pun dapat surat penempatan utk lapor diri di kementerian kesihatan hari ini.. sy kene lapor diri di Jabatan Kesihatan N. Sembilan..diorang hntr guna pos laju..

Anonymous said...

Tarikh lapor diri pd 13 Oktober.. humairah dh dpt ke surat penempatan?

Anonymous said...

Esok ambil surat arahan melapor diri tu.. harap2 dapat yg dekat.. nak yg kat sibu.. klu dpt

Humairah Jimat said...

klu status tuka lantikan tetap, mmg dpt tu..just tgu diorang hntr surat..sy dh dpt surat lapor diri d putrajaya.. surat penempatan diorang akn bg masa lapor diri nnti..tp sy xpasti yg simpanan sma atau x..sy lapor diri 9 okt..

Anonymous said...

anak buah saya disuruh lapor diri berkuatuasa 10 Oktober 2014 kt Kuching.. sarawak..ya betul tu,, surat penempatan akan diagih pada hari melapor.. ..alhamdulillah.. dieorg gtau pnempatan mmg dlm negeri sarawak je

G-rot adzie said...

Terima kasih kak.mek org sarikei.hehe..ada mek kol spa n jpa..tggu dlm tgh bln 10 or tgh bln 11..sbb ada 2 intake utk jwtan ya.huhu.Tahniah kak n tahniah semua.Alhamdulillah.

Humairah Jimat said...

g-rot : alhamdulillah..tahniah juak utk ktk =) harap kita sama dpt tmpat drik pun kelak o.. amin..

G-rot adzie said...

Aamin..tq kak.hehe..mun susah glak nk.mtk tmpt.drmpun cari ktk org mok tkr suka sma suka lak.hehe

Humairah Jimat said...

aduh eh..hopefully trus dpt aie..huhu..dh mek bok pregnant tk..doa k kmk juak k =)

G-rot adzie said...

Ktk bila lapor diri kak?under jpa ka kkm?inshaAllah dpt tmpt drmpun ya..gpun ktk ada reason..mun mekorg bujg tok sukati jak tmpt d htr.tp mek x ksh kak..kmk gik sgle boleh jak mna2.

Humairah Jimat said...

Kmk under jpa..esok mek rpot duty..dh d putrajaya mek tk..bdebar tgu posting cne..huhu.

Anonymous said...

tahniah bg yg dpt..rezeki anda semua. sy baru setahun di kkm. hari2 blajar bnda baru.

G-rot adzie said...

Gd luck kak.hrp dpt tmpt drmpun..amin..doakn surat kmk cpt2 smpei juak kak k.hehe

pasola said...

klu dpt W17 elaun lebih kurang RM635.00.

Humairah Jimat said...

grot - kmk dpt d cbo =) alhamdulillah..

http://meyrahumeyrah.blogspot.com/2014/10/dapat-penempatan-kerja-kat-mana.html

G-rot adzie said...

Yah..alhamdulillah.best eh..nang ktk dpt cbo ka ktk mtk pndah kak.hehe.ktk pt kewangan ka kak?

Humairah Jimat said...


Awok..pt kwgn..msa kat kmenterian sblom ato knak cne kmk attach skali surat kmk pregnant..cun juak cbo ada ksong..yala mek dpt..

G-rot adzie said...

Yah.best kak..tumpang hepi.hehe..kmk jak gik tuk..blum dpt surat..yg pasti,kmk bsdia d htr cni2.biasala kak bujg lg.hihihi..syukur glak2 dpt juak rasa jd kakitangan kerajaan.hehe.

G-rot adzie said...

Lupak tyk..ktk dpt opis ni?hehe

Humairah Jimat said...

he..makseh..alhamdulillah..xlmak gk turn ktk..rzeki..mek kat pej.perikanan laut sibu nektk =)

G-rot adzie said...

InshaAllah kak.slmt bkerja.. :) tqq.. ;) hehe

siti ruhaini said...

salam..cmne ye nk isi borang spa..sya gna 2 sjil; sijil spm ngan spm ulangan..plz help me

shela michael said...

Hello dekat cne ada tak yang da tukar lantikan tetap tp belum dapat surat under jpa..sy calon sabah tp interview kat kuching 2 hari..

shela michael said...

Kamu pt perkeranian operasi jg ka..kamu da dpt surat dr jpa ka..

shela michael said...

Boleh minta num kontek kita ka..ble share apa2 nanti

Humairah Jimat said...

shela..bg emel kmu nnti sy bg number..ada kwn sy yg dpt pt kwngn jgk dah tuka lantikan tetap tp blom dpt surat dr jpa..dulu sy dpt pt perkeranian & operasi jgk tp tolak twrn sbb pilih w17 ni..skrg dh mula keja kt pej.perikanan..

shela michael said...

Sy amik pt perkeranian dan operasi under jpa..ne email sy shelamichael90@yahoo.com

mrsBiha said...

morning..sy blm dpt surat lg tp try cek dlm spa yg kt link sistem terima tawaran ada rujukan surat tawaran.


Kod Skim [ Jawatan ] : 3200 [ PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17 ]
No Rujukan Surat Tawaran : SPA.PK/871220035744(S-424)
Tarikh surat : 17/09/2014
Nama : NOOR ADABIHA BINTI MOHD YUSOFF


So,status saya ni camana ek?

Humairah Jimat said...

xpasti la sis..better awak call spa..sbb diorang yg uruskan ttg surat2 tu..

Anonymous said...

Salam..sy nk tnye..sy bru je keje sbg ptw17 ni dibwh kkm..bru seminggu keje..nk tnye gaji dan elaun2 bape ye?

G-rot adzie said...

Bleh email sy x..thh tggu gak ni.huhu..sy x dpt surat lg..dye suh tggu dlm bln11

G-rot adzie said...

Sy..blum dpt surat lg.huhu..tggu bln 11 ni bru try call lg

G-rot adzie said...

Boleh email sy adzieraj@gmail.com

Naemah Anuwar said...

Sy pn sma sma jgk..nnti klu ade ape2 info blh la share..

Humairah Jimat said...

better call jpa lg.. sbb kwn kmk yg dolok nya simpanan & tukar lantikan tetap dh dpt surat lapor dirik last week..nya under jpa..cdak lapor dirik 18 november tk d putrajaya..sapa lom receive surat try call balit..tkt surat yg lmbt sampei..

G-rot adzie said...

Ya ka sis?jd nang bena la pdh jpa ngn kmk hrya kmk group ke 2..nya nyuruh call tgh bln11..kmgkinan lapor diri bln 12.huhuhu

G-rot adzie said...

Bleh..ni email sy adzieraj@gmail.com

Anonymous said...

SALAM U DAH DAPAT TAU KAH DIPOSTING KAT MANA?SAYA KERJA KAT SIBU.APA2 CONTACT SAYA BOLEH 0194493765

Anonymous said...

SALAM U DAH DAPAT TAU KAH DIPOSTING KAT MANA?SAYA KERJA KAT SIBU.APA2 CONTACT SAYA BOLEH 0194493765

ShaZ LiNa said...

Sy hr tu status cm tu gak dr simpanan ke lantikan tetap.27/10 dpt surat lapor dri 18/11 under jpa....da sape2 yg kna lapor dri sma ngn sy x

ShaZ LiNa said...

Humairah kwn awak pt w17 jgk ke.sm ngn sy la lapor dri 18/11 nati..

sara23 said...

Shazlina sy pn lapor dri 18/11 under jpa di putrajaya.

ShaZ LiNa said...

Sara leh bg no phone.nati smpai leh ctct n knal2.

felipe voon said...
This comment has been removed by the author.
G-rot adzie said...
This comment has been removed by the author.
G-rot adzie said...

Bleh bg no hp x?nanti bleh share

Afonso Way said...
This comment has been removed by the author.
Ana Althafunnisa' said...

Wahh. sis, seronoknya dgr kisah sis. huhu :( alhamdulilah murah rezki sis.

Anonymous said...

wahh bestnya murah rezeki huhu.. saya calon smpanan utk pmbantu pguatkuasa n17 bg thn ni 2015.. ranking ke 18 dpd 100.. ada sapa2 x kt cni y jd calon smpanan utk jwtn ni ek..

Anonymous said...

Blh x share soalan iv pem tadbir kewangan w17

azzi armela said...

salam...kmk simpanan lantikan..so mun ngekot dr penglaman n pengetahuan ktk lah, brapa lamak simpanan akan berubah jdi tetap...ada kmk dgr dlm masa 6 bln...

Md Hafiz said...

Interview spa pembantu tadbir (kewangan) w17:
Soalan dtnya arini
- pengenalan diri,pndidikn,pglaman keje
- tentang rasuah di jabatan kerajaan
- ketua setiausaha negara
- menteri kesihatan
- skop/tugasan ptq w17
- situasi; boss bg keje luar skop, boss hempas fail ats meja, mrh2 bkn sbb slh kite.
Semoge bjaye

Fadil Osman said...

Ada contoh soalan PTPO tuk temuduga bulan mei dan june 2015 x? Sila la share..

; msfunky said...

Assalam.

Anyone yg dh tgok result pt w17? Jom share.

Salam taaruf c=

fakhruddin zokri said...

Aku dh dpt result ary ney.. Calon simpanan jer hari ney.. Huwaa

fakhruddin zokri said...

Aku dh dpt result ary ney.. Calon simpanan jer hari ney.. Huwaa

; msfunky said...

Same laaa kot. Acane nk twu ranking calon simpanan ek?

Anonymous said...

Slm...sy pon dpt calon simpanan w17...cmna status ni...adakah akan dipanggil?

Humairah Jimat said...

calon simpanan mmg akn dpt..cuma cepat atau lmbt =) tahniah!

Anonymous said...

Sape tawu care nak check ranking simpanan? Dah log in spa bahahian semakan takda update pon lagi.

dylacancer girl92 said...

Anonymous..mcm mane nak cek ranking??

dylacancer girl92 said...

Msfunky.. Sy nk thu jgk..mcm mane nk cek ranking calon simpanan??

; msfunky said...

Tu laaa. Sy pon tertanye2 macam mane. Kalau tak silap bole cek dkt bahagian semakan pemohon lepas log in portal spa. Tp bile sy log in tengok tak berupdate lagi dekat bahagian semakan. A2ak2 nye dah berupadate rak status di bahagian semakan pemohon tu? :)

Mid East Miri said...

cek rangking di sini >>> log in Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i)... dalam tu ade bgtau

; msfunky said...

Mid east miri : saya dh try log in. Tapi tak berupdate pon lagi status calon simpanan tu. Masih tulis jadual temuduga bagai. Sedangkan dah keluar keputusan pon. Ke saya sorang je alami benda ni? Hmmmm

Mohd Afandi said...

Jangan risau saya pon sama juga msfunky masih lagi tak update pasal w17 tu saya calon simpanan juga...ranking pon masih belum ketahui rasa nya nanti spa update la tuh..

Ayarus said...

Salam semua.. Hari ni status semakan dah update ranking.. Saya baru cek.. Tapi ranking saya 800 dari 1500. Masih ada harapan ke dipanggil?

; msfunky said...

Waalaikumusalam. And salam everyone. Thanks pada yg inform psl ranking. ☺. Saya dpt rank 301 dpd 1500 org. Macam jauh jgk. Kite doa same2 mogee ade luck kat kerja ni. Amiin. Have faith. ☺

Anonymous said...

Thanks..sy dah check tadi sy dpt ranking 60 daripada 1500 org..ada harapan ke nak dapat mi mcm ramai jee..

Mohd Afandi said...

Sama la kita dah update dah dapat ranking 253 drpada 1500 ....bnyakkan berdoa yer semua smoga cepat dapat mnjadi calon tetap tuh okay..

; msfunky said...

Aaminnn. Tak pe ade rezeki ade la kan. Kalau takde tempat lain mungkin in shaa allah. 😊. Sape2 dah serap t roger2 la. ☺

Anonymous said...

Alhamdulillah simpanan no.3 drpda 1500..amin

Anonymous said...

siapa dah dapat surat lapor diri yerr..kongsi2 lah

Schaa Nuriesyha said...

bagi calon simpanan pt kew w17 2015 yg nk join group whatapps bleh whatapps sy 0179138221

Schaa Nuriesyha said...

bagi calon simpanan pt kew w17 2015 yg nk join group whatapps bleh whatapps sy 0179138221

Anonymous said...

sy pon simpanan lantikan pt w17..

Anonymous said...

if ada group wasap calon simpanan pt w17 tolong invite sy.. 0177199763

Anonymous said...

0199390171 tlg add saya jgk..

Anonymous said...

sapa y dpt kptusan tahniah bg iv jwtn ptpo 2015 kita bukan geng... T_T

Anonymous said...

Sis, sis jd simpnn ranking y ke brapa ye?awai dpt tu..

nazman said...

Ptpo n17 yg result kuar 13/7/15 ada group wassap x?..klu ada sy nk join..0194025151, thks

anna said...
This comment has been removed by the author.
anna said...
This comment has been removed by the author.
anna said...

sy pun sm.. status sy lantikan tetap..ptpo n17 result 13/7.. sy nk join whatsapp jugak. 0128959505.

nazman said...

Anna, awk dpt kementerian mna?..status awk still lantikan tetap?..sy pnya status mula2 lantikan tetap tp bila sy check blik dia tukar ke keputusan temuduga akan dimaklumkan kemudian, awk dpt sma x?

wafi hkan said...

salam,saya pon dapat lantikan tetap pt n17....mule2 die tulis lantikan tetap tapi dh tukar keputusan temuduga akan dimaklumkan kemudian....saya pon x tawu kenapa...klau ada group wassap saya nak join ye...ni no saya..01114750877...thanks...

wafi hkan said...

salam,saya pon dapat lantikan tetap pt n17....mule2 die tulis lantikan tetap tapi dh tukar keputusan temuduga akan dimaklumkan kemudian....saya pon x tawu kenapa...klau ada group wassap saya nak join ye...ni no saya..01114750877...thanks...

Anonymous said...

wafi hkan & nazman : saya punya pon tulis mcm tu gak , nape ye ? mule2 lantikan tetap tapi tukar keputusan temuduga akan dimaklumkan kemudian . pening da .

anna said...

bleh screenshot tak, wafi hkan & nazman? check kt semakan permohonan or link semakan temuduga? sy msh lantikan tetap, under jpa.

anna said...

bleh screenshot tak, wafi hkan & nazman? check kt semakan permohonan or link semakan temuduga? sy msh lantikan tetap, under jpa.

anna said...

bleh screenshot tak, wafi hkan & nazman? check kt semakan permohonan or link semakan temuduga? sy msh lantikan tetap, under jpa.

Anonymous said...

Tahniah! Anda telah berjaya temu duga (tertakluk kepada semakan dokumen dan maklumat individu, pengiktirafan kelayakan dan tapisan keutuhan SPRM). 
Kementerian/Jabatan :JABATAN PERKHIDMATAN AWAM,BAHAGIAN PERKHIDMATANARAS 6, BLOK C2PUSAT PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN

sy dpt mcm ni...ni sy check terus dkat semakan temuduga... tp bila log in dkat spa8i, check status urusan tulis keputusan temuduga akan dimaklumkan kemudian..sy termasuk calon simpanan ke? Konfiusss... leeya

Anonymous said...

Salam. . Saya pn lulus temu duga untuk jwtan pmbntu tdbr n 17(p/o)
mula2 chck dpt stts lantikan tetap lps tu tukar kpada kptsn tmu duga akan dmaklum kan bla bla bla....
sy terus buat prtanyaan ke spa melalui email...
dan hasilnya. .
Salam. . Saya pn lulus temu duga untuk jwtan pmbntu tdbr n 17(p/o)
mula2 chck dpt stts lantikan tetap lps tu tukar kpada kptsn tmu duga akan dmaklum kan bla bla bla....
sy terus buat prtanyaan ke spa melalui email...
dan hasilnya. .

~Semakan mndapati tuan telah dtawarkan lantikan tetap bg jawatan pmbntu tdbr (p/o) n17 melalui surat tawaran bertarikh 13 julai 2015.Namun begitu,untuk makluman tuan, surat twaran pihak SPA akan dberikan kepada pihak JPA trlbh dahulu dan kemudiaannya akan diposkan kepada calon bersama-sama surat lapor diri.
Untuk makluman lanjut saya sarankan calon membuat pertnyaan trus kepada JPA. Tahniah diucapkan dan terima kasih~
lebih kurg cmnila....hehe....

Bolh invte sy msk group 0174714404

Anonymous said...

Salam. .
Ada info trbaru x??
ada cuba call jpa x....

Status saya pn mcm awk gk

Anonymous said...

Salam..boleh add saya dalam group pembantu tadbir n17. no fon 0127897452. Harap dapat add saya dalam group whasap. tqvm

Anonymous said...

Asamualaikum. invite saya juga untuk calon simpanan pt w17. syerin 0127960896. Tenkiu

Siti Aishah said...

As salam..sy pun calon lantikan pt w17..ade harapan ke x nie??😊

@zura said...

As'salam..sy calon simpanan pt w17..bole add sy 014-6735032

Anonymous said...

Salam..boleh add saya dalam group pembantu tadbir n17. no fon 0132226089. Harap dapat add saya dalam group whasap. tqvm
- Hafiz

Nadia Farhana said...

assalam add saya gak dalam group pmbantu tdbir n17 , wassap 0172792776 nadia

alia said...

saya da email bahagian pertanyaan spa, alhamdulillah sy dpt lantikan tetap n skang tgu surat lapor diri n17. sape kat cni sma geng ng sy, bleh add wasup .0133094292... nti snang ad geng lapor diri sma2.

Anonymous said...

Salam...apa status terkini..simpanan dh ada dipanggil ke?

Anonymous said...

bila agaknya surat tawaran dan lantikan akan sampai ?

; msfunky said...

Anoy. Sy pon simpanan. Tu la tgh tgu2 gak ni. Maybe dowg settle kan lantikan tetap dulu kot. Hmmmm. Btw awk ranking simpanan awk ke brp?

Zu Zuria said...

saya ranking 457 calon simpanan w17....xtau lah bila nk dpt lantikan tetap

Zu Zuria said...

saya ranking 457 calon simpanan w17....xtau lah bila nk dpt lantikan tetap

Zu Zuria said...

saya ranking 457 calon simpanan w17....xtau lah bila nk dpt lantikan tetap

Anonymous said...

ptpo result tlg add sy kat group 013-8893482 tq..

Anonymous said...

Slm, sy dh col JPA jumaat lepas..

Anonymous said...

Sy brjy dlm tmdg ptpo n17 gak under JPA.Pegawai tu ckp skrg pihak JPA x de kluakn ape2 offer letter pd calon.mybe pihak JPA akn kluakn pd akhir bln 8,kata dia..so,kita kn follow up je la..

Anonymous said...

owh...memang majoriti x dpat surat lagi ea..risau juga..

Anonymous said...

Ini jawapan daripada ePertanyaan SPA.

STATUS PERTANYAAN: SELESAI

Penyelesaian
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Merujuk kepada pertanyaan yang diajukan kepada ePertanyaan. Untuk makluman, selepas dari paparan keputusan temu duga sesuatu jawatan, calon lantikan tetap/ simpanan masih lagi tertakluk kepada semakan eTapis iaitu merangkumi semakan dokumen dan maklumat individu, pengiktirafan kelayakan dan tapisan keselamatan.

Shafiq Shamsudin said...

Salam semua. Sy berjaya tmuduga utk ptpo. Sy dah call jpa siang tadi n jawapn dari diorang tunggu arahan utk keluarkn surat lapor diri. Tarikh depa x blh comfirmkn. Ada wasap group ke utk batch 2015 ni ? Kalau blh tlg add sy 0172718586. Tq.

HAKIM89 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ada no JPA tak ?

mairah mairah said...

ni no jpa yg sy contact dulu 03-88854321

Anonymous said...

Ada sape² lantikan PTPO KKM?

Anonymous said...

Saya! Tapi masih x dpt info. Sama ada calon lantikan atau simpanan pun blm tahu. Cuma diberitahu berjaya temuduga :(

Anonymous said...

Ad sape2 yg dh dpt surat?

Anonymous said...

kalau tengak kat SPA.. bahagian Sistem Setuju Terima Lantikan.. nama dah ada.. tp surat belum dapat lagi...

Anonymous said...

betul.. tp sy x terima lagi yg online tu.. tngu surat sampai baru klik setuju..

Anonymous said...

ada menghubungi KKM, semua surat dalam proses.. akan keluar selewat²nya hujung bulan 8...
boleh semak kat portal nanti.. moh.gov.my

Anonymous said...

Senarai Penempatan : Semakan Penempatan Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17 kuatkuasa 1 September 2015

http://www2.moh.gov.my/placement_masters/417/placements

safra said...

assalamualaikum..

saya lantikan tetap pembantu tadbir kewangan w17 di bawah jabatan perkhidmtan awam tapi tak dapat2 surat lg. knp ye... bulan 6 hr tu dapat keputusan.

Anonymous said...

Waalaikumsalam, Safra, kes sama dengan saya under JPA. Cuba kol bahagian penempatan JPA (03- 8885 3353).

chocochezzelady said...

Sy pun calon simpanan ptw17.. Add ya 013-8047682

Anonymous said...

untuk PTPO N17 dah boleh check penempatan under KKM.

http://www2.moh.gov.my/placement_masters

Hanim Bahari said...
This comment has been removed by the author.
Hanim Bahari said...

hai :) saya juga calon yg berjaya utk lantikan tetap n17 . dah pernah tanya spa & jpa mengenai surat lapor diri . spa suruh tanya pada jpa . tapi bila tanya dkt jpa, jpa ckp masih blm ada sebarang nama calon yg berjaya dikeluarkan oleh pihak spa. kalau ada group whatsapp boleh add saya sekali tak? 012-4654997 / 013-4369250

Anonymous said...

Salam Sejahtera

Tuan

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

2. Terlebih dahulu Jabatan ini mengucapkan tahniah di atas kejayaan puan dalam urusan temuduga Jawatan Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17. Untuk makluman, tuan akan dipanggil untuk melapor diri pada satu tarikh yang akan ditetapkan melalui surat yang akan dikeluarkan oleh pihak Jabatan ini secara berperingkat. Sekiranya pada masa ini tuan bekerja, maka tuan tidak perlu memberi notis berhenti kerja terlebih dahulu sehinggalah menerima surat lapor diri dari Jabatan ini.

3. Sehubungan itu, sekiranya terdapat pertanyaan berkaitan perkara di atas, tuan boleh berhubung dengan Encik Ku Mohd Syahfiq bin Ku Zainul di talian 03-88854180.

Sekian, terima kasih.

Ramlah binti Hj. Ayub
KPT(K)PLG
03-88854347

Rated as "helpful"

Anonymous said...

Salam, itu reply email dr JPA yg sy dpt smlm.Hrp kwn2 dpt share info ni,tq.

safra said...

ade kol jpa tapi asyik xangkat2 je... bpe kali dah kol...

boleh bg email jpa x untuk semak penempatan. btw untuk jawatan n17 n w17 bawah

kementerian kesihatan Malaysia dah boleh cek dah kt website kkm.

Anonymous said...

Email utk pertnyaan:
https://sistem.jpa.gov.my/maklumbalas/

Radzman Dzainuddy said...

14/5 Interview , Bulan 6 dah keluar result tp tak tahu dan pada bulan 7 lepas raya check dgn spa baru tahu surat dah dihatar ke JPA,Bulan ogos baru klik Terima pada www.domino.spa. Call SPA dan telah disahkan dalam giliran menerima surat tawaran dan lapor diri. dimana dan kemana masih menanti dan berharap......20 Aug 2015

Liya said...

Salam..saya juga calon yang berjaya untuk jawatan w17. Saya masih menunggu surat tawaran dan lapor diri sampai sekarang masih belum sampai.. tolong add saya dalam group wasap 010-4174886

Anonymous said...

salam semua...

kat cni ada calon drpd SABAH tak?? utk jwtn ptpo n17 simpanan lantikan shj..
sila tinggalkan no fon utk group watsapp calon sabah simpanan lantikan...
trma ksi....

faiz wan said...

Salam.. calon N17 yg berjaya temuduga ade yg dh terima surat ke?

Iela Mustafa said...

Assalam saya simpanan lantikan..Saya nk join group wa utk simpanan lantikan ptpo n17 0172528207 iela.. tq..:) Tahniah pada yang sudah berjaya.. :)

Anonymous said...

pd semua calon simpanan, berdoa dan bersabar...
calon simpanan pasti akan dpt tawaran tetap, in sya allah...
cuma tnggu masa sja smda cepat atau lmbt...

Anonymous said...

saya dpt lantikan tetap under jpa. kalo ada grup wassap tlg add saya yer. plizzz. 0194550855

Anonymous said...

saya dpt lantikan tetap under jpa. kalo ada grup wassap tlg add saya yer. plizzz. 0194550855

Anonymous said...

saya dpt lantikan tetap under jpa. kalo ada grup wassap tlg add saya yer. plizzz. 0194550855

; ms456 said...

Harapnya begitulah. Aamiinn.

Anonymous said...

Saya pun lantikan tetap tapi sampai sekarang belum dapat apa2 surat lantikan...intv 22/4/15...keputusan 15/6/15...W17..bole add saya dalam group 019-5040 966

Anonymous said...

ada gropu whatsapp x utk calon simpanan lantikan..nk join..0182657903..

Anonymous said...

group simpanan lantikan Ptpo..

Anonymous said...

bru sja check status pendftran dlm akaun SPA sbntr td, status dah berubah. simpanan lantikan bkn lg 2 tahun tp 1 thh shj....

citracit said...

makin tipisla hrpan mndpt twrn@lantikan tetap....

Anonymous said...

Aduhai. Sedih pulak rase. Anoy awak ranking ke berapa?

Anonymous said...

hai.. ade sape2 yang dah terima surat lantikan tetap ptpo n17?

Anonymous said...

Laman web spa tgh jammed kn? Anuone yg bole log in? Huhu

Anonymous said...

bila la agaknya nak dapat surat lapor diri ni. yg dapat kt kkm dah nk lapor pada 14/9 ni. yang dapat kat JPA xtau lagi bila xde kabar berita. sape2 ada info bleh info kt sini sekali yer. atau kalo ada grup wasap bleh tolong add nombor saya 0194550855. Lantikan tetap n17 kputusan temuduga 13/7/2015

Anonymous said...

maybe duk update..

Anonymous said...

saya dah dpt surat dr JPA ptW17, lapor diri 11 okt ni dan kursus kt Johor, ada sapa2 kn kursus tmpt yg sm

Anonymous said...

anyone dah dpt surat pelantikan N17 tetap?

Anonymous said...

Belum..kalau dah dapat tlg bgtau kat sini ye kwn2

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 229   Newer› Newest»