Nuffnang Ads

Monday, 26 May 2014

DRIVER MACAM BAGUS

Assalamualaikum..



Amaran. Entry ni berunsur ganas sikit.ahaha. KONON. Korang pernah tak jumpa driver yang keluar simpang masa korang da dekat sangat ngan simpang tu??? Agak-agak tak sampai 1 meter pun jarak. Pernah tak?? Kalau laju mau nya gedebum bontot kereta tu korang langgar kannn?? Tu la yang jadi masa balik keja tadi. Nasib saya tak bawak keta laju. Sakit nya hatiiii. Mana tak sakit hati, kalau tak sempat brek kan ke dah terlanggar bontot keta dia. Dahla kalau langgar dari belakang of course ler kita yang salah waima dia yang keluar melulu. BEGOK. Argghhhh. 

Sebab da geram sangat, saya pun bunyikan honnnnn. PON PON PON! Pastu dia terus pecut keta laju-laju. Sampai kat lampu isyarat dia buat U-TURN. Alahai bole pulak dia tengok kita macam marahhhh. Macam kita pulak yang salah. Marah kena hon la tu. PAKCIK, kalau PAKCIK keluar secara bersopan takde nyer saya ni nak hon orang sukati. Kalau dah PAKCIK keluar tak bagi salam, PAKCIK nak expect orang senyum simpol ek kat PAKCIK. Siap lambai-lambai ratu cantik ek??Mungkin sebab dia tengok perempuan yang bawak keta. So dia berani la nak tunjuk muka marah??? 

Geram sangat. Kadang-kadang kat jalan ni kita dah cuba berhati-hati, ikut undang-undang. Tapi sebab wujudnya driver yang macam ni, tak pasal-pasal naik hantu. Dah tu membahayakan nyawa orang lain. Hope PAKCIK bertaubat la yer bawak keta macam tu. 

Salam geram. Maaf, bahasa kasar sikit. Tak tau nape angin sangat hari ni. Jumpa pulak PAKCIK istimewa ni. Berhati-hati la di jalan raya. Ingat orang yang tersayang. Moga kita dilindungi dari sebarang musibah.. Aamiin =) 

4 comments:

cahaya nur said...

pakcik yang tak nak mengaku kesilapan dia sendiri...

Humairah Jimat said...

kan??bole pulak buat muka marah..hmm..

Wiida Ribbon said...

lambai2 macam ratu cantik. hahah. tu lawak. haha. <3

Humairah Jimat said...

@wiida.. haha.geram tau ngn org mcm ni!huhu =)