Nuffnang Ads

Wednesday, 23 October 2013

BAJU KURUNG & BAJU MELAYU MURAH : MODISH.COM.MY

Assalamualaikum..

Kali ni saya nak wat review tentang satu website yang jual baju kurung & baju melayu murah.. Saya tinggal kat Sibu Sarawak, kat sini memang tak banyak kedai pakaian muslimah..Kalau ada pun harga memang mahal.. Jadi saya memang lebih prefer cari online.. Saya jumpa website Modish ni masa cari baju melayu.. Kebetulan kat sini ada jual pakaian perempuan jugak..Murah pulak tu. So, saya beli sekali la.Mula-mula memang rasa ragu sikit sebab 1st time beli kat sini.Then saya google nak cari review tentang website diorang pun takde jumpa apa-apa..Oleh kerana jumpa yang berkenan & murah, saya cuba jugak order.. Mula-mula kena register akaun dulu tau. Isi borang macam ni :


*klik utk tengok lebih jelas.
Lepas siap isi borang, nanti korang akan receive email confirmation dari modish macam ni.

Pastu korang boleh la login & mula shopping! Shopping kat sini pun tak susah..
1- Add to cart barang yang korang nak.
2- Klik shopping cart. Dalam ni ada barang yang korang add tadi.
3-Pastu akan ada soalan :  What would you like to do next?
    * use coupon code (kalau ada kupon pilih ni)
    * use gift voucher (pun sama kalau ada guna ni)
    * estimate shipping & taxes ( kalau kupon & voucher takde, terus proceed pilih ni. nanti akan 
       keluar bandar & poskod kawasan yang korang isi masa register akaun.
4- Then akan keluar la estimate berapa shipping korang kena bayar, klik kan kawasan korang & apply shipping.
5- Shopping cart korang akan ada harga update lepas add up shipping tadi..
7- Klik Checkout untuk proceed kan order & payment=)

Nanti korang bole view order dekat my account. Sistem akan update macam ni list barang yang korang da order..


*klik utk tengok lebih jelas

Lepas tu diorang akan update lagi kalau korang dah buat payment. Semuanya akan ada detail tau. So, jangan risau la kalau nak shopping kat sini. Dapat semak order history kalau nak tau status order kita macam mana. Dari status pembayaran sampai la ke shipping, semua ada update dalam order history ni.

* klik utk tengok lebih jelas

Selain dekat website ni sendiri, diorang akan hantar jugak emel bagitau status order kita macam ni :

*klik utk tengok lebih jelas

So, boleh shopping kat sini tanpa was-was!heheh. Saya place order on 19 oct, Sabtu. buat payment on 20 oct..Diorang poskan 21st! & saya received parcel hari ni!Cepat kan servis diorang?

Harga baju kurung serendah RM 49.90


Harga baju melayu serendah RM42.90


Harga samping RM39.90. Murah kan?Ada banyak lagi pilihan kat sana.


Ada jual pakaian sekolah jugak tau.Bagi yang ada anak bersekolah leh la usha kat sini=)


Butang baju melayu pun ada=)


Haaa..Tengok!Family set pun ada tau!Tak payah susah2 cari kat lain-lain kedai.


Paling best. kalau beli above RM150, bole dapat free gift & free postage!=) 


Ni baju-baju yang saya order.Sampai pagi tadi.5 pasang baju total hanya RM261.50. Suka tak? Kalau suka g terjah Modish sekarang!huhu=) Selamat membeli.










7 comments:

afiey sha said...

saiznya camne bagi baju kurung...ok x? saya xfaham saiznya

Humairah Jimat said...

kat bwh gmbr ada ukuran bg stiap saiz..before bli better ukur dulu sbb kdg2 lain jnama, lain ukurannya. dulu sy ukur guna tali ukur tu klu nak pastikan muat ke x.=)

Kinajawhara@gmail.com Kina said...

ade num phone x

Humairah Jimat said...

cik kina : maaf sis..bukan saya yg jual baju ni..just suggest website..klu minat bole usha kat sana;)

Humairah Jimat said...
This comment has been removed by the author.
ros said...

slam cik humairah...sya pn ade tgk2 website modish tu tp x tau cra nak oder...tq sb share kat kita org...

DUMAI KONTRUKSI said...

saye jailani dari Dumai Riau Indonesia .. saye orang melayu Dumai ..saye nak beli baju kurung tuk istri dan anak saye.. camne ..boleh kirim ke dumai tak ?