Nuffnang Ads

Sunday, 8 June 2014

MY WEDDING HENNA

Assalamualaikum..

Dah 2 bulan lebih kahwin baru nak review inai di jari. =p Sebenarnya inai ni last minit saya booked.. Sebab mulanya ingat nak buat hujung jari je & nak suruh adik ipar sendiri buatkan.. Tapi gatal pulak jalan-jalan dalam online ni tengok design-design inai. And gatal jugak mintak quotation ngan certain tukang inai kat area Sibu ni. Heheh. Katanya nak buat sendiri tapi macam tergoda jugak tengok design yang cantik-cantik. Dah puas mintak quotation ada yang cas RM200, RM150, & last sekali usha kat Nass Henna Sibu. Saya bagi 1 gambar design yang saya nak & tanya berapa dia cas. & guess what! Dia cas RM100 only termasuk inaikan jari pengantin lelaki. I was like, waaa.. Macam berbaloi je. 

Terus niat asal nak buat inai sendiri tadi jadi goyah. Haha. Mula la pantun kat en.tunang masa tu. Dia cakap ok la kalau memang nak buat corak book la kat dia.. Sebab kalau nak lukis-lukis adik dia tak reti buat. Saya pun apa lagi terus whatsapp empunya badan, bagi tarikh nak buat inai.. Mulanya saya request design ni :

sumber : google

Tapi bila malam nak berinai tu, Cik Nass tunjukkan jugak design-design lain yang dia pernah buat sebelum ni.. Paling mahal RM150.. Saya tengok yang RM100 je. heheh. Terbekenan pulakkk. Terus cancel yang design asal tadi. He. Punya la penat rupanya kerja berinai ni. Tak nak buat lagiiiii! Haha. Dengan terpaksa dok diam berjam-jam. Sangat mencabar ok! Bagi saya yang tak reti dok diam ni. Memang penat menunggu. Penat dudok sebenarnya. Haha. Tapi... Hasilnya sangat memuaskan hati! Berbaloi sangat dengan cas hanya RM100.




Puas hati dengan ukiran yang dia buat.. So, bagi bridetobe area Sibu ni kalau berminat boleh usha page Nass Henna Sibu. =)



9 comments:

Fiza Basman said...

Cantik dan lawa nya ^^ Hmm, encik tunang tak bagi fiza yang da ukir..dia kata buat ja kat ujung jari. Sob3..sedih2. huhu

ZUKI DIN said...

as salam. selamat pengantin baru! Abe Kie dtg dari segmen URL Blog #5 Mialiana dan terus follow blog awak. No 65. Jemput ke blog sy plak. TQ.

Humairah Jimat said...

fiza : xpa..buat ujung jari pun manis jgk ;)
zuki : wsalam..tq sudi singgah..pasni balas kunjungan kat sana =)

Humairah Jimat said...

fiza : xpa..buat ujung jari pun manis jgk ;)
zuki : wsalam..tq sudi singgah..pasni balas kunjungan kat sana =)

Sara Zawawi said...

wahh cantik inai ni :)

singgah follow sini.sudi follow kita.hee

afitot.blogspot.com

Humairah Jimat said...

@http://afitot.blogspot.com/
tq sara..nk singgah sna pasni =)

arein azlan said...

Ain pn pki gk inai ukir 2..harga pn sme rm100 untk kaki n tangan..

Humairah Jimat said...

ain.pnat kn tgu kering?huhu..

Cik Kumbang said...

Cantiknyaaa (^_^)