Nuffnang Ads

Monday, 21 April 2014

MADAM =)

Assalamualaikum..

Haa.. Baru hari ni ada kesempatan nak update lebih sikit. Semalam baru balik dari kampung en.suami. Balik pun sebab nak uruskan majlis belah sana pulak yang bakal berlangsung tak lama lagi. Alhamdulillah majlis pihak perempuan dah settle & berjalan dengan lancar. Cuaca pun sangat bagus hari tu. Paling takut kot2 hujan.huhu. 

Majlis akad kita buat hari Sabtu, pagi. Alhamdulillah, di permudahkan. Majlis selesai awal. & macam tak caye pulak masa majlis tu saya tak nervous langsung! Yup. Betolll. Tak tau nape tapi memang macam cool je.eheh. Mungkin sebab masa tu saya da set dalam fikiran yang macam ni ; alaaa.. kena dudok je pun. Pastu senyum-senyum. Pastu tunggu en.suami lafaz kan akad. Ye tak?? Dalam saya coolkan diri, siap senyum2 jeling2 pulak ofismate yang datang, tiba-tiba tok kadi cakap : 

Tok kadi : Bapak Humairah tolong tanya anak setuju ke tak nak di kahwinkan.
Me : Alaaa. Wat - wat tak tau pulak. Of course le setuju ( lam hati je cakap =p)
Bapak : Adakah anakanda Humairah ....bla bla bla setuju ..... (baca soalan dalam buku)
Me : Senyum malu-malu kuceng konon sambil jawab setuju. eheh.

* tiba-tiba tok kadi hulur buku tadi kat kita pulak. Eh eh. Apa ni. Rupanya jawab ikut yang tulis dalam buku tu la.Yang ko gedik jawab cepat sangat cakap setuju tu dah kenapa. 
Terus baca ikut yang dalam buku tu sambil sengeh tunjuk gigi besaa sebab rasa nak ketawa dah masa tu. Mengenangkan malu sendiri tanggung akibat tak ready carik info awal-awal yang rupanya perempuan bukan dok diam senyum2 je hokehh! Ingat tu. Aahaha. 

Kak long masa tu siap da besarkan bijik mata kat kita macam kasi warning la supaya behave. Dia tau adik dia ni susah nak dok diam. 

Heheh. Tapi Alhamdulillah saya baca lafaz setuju dengan lancar. Pastu giliran en.suami la...
Dengan sekali lafaz....kitorang bergelar SUAMI ISTERI.ALHAMDULILLAH...


* Masa terkedek2 keluar dari bilik. Oh ye, masa akad kita takde pelamin =) Yang pimpin kita tu la kaklong. Sengeh-sengeh sebelah tok kadi tu bapak.he.

* Dah halal. Alhamdulillah =)
* Masa ni baru nak berdebar. Malu yang amatttt.haha.

* See? Da boleh senyum nampak gigi kaw2 sebab lega.haha.

Cerita sanding nanti la ye? He.Terima kasih sudi singgah.

*ada x yang berminat nak beli veil chiffon saya pakai tu ;) singgah kat sini BARANG KAHWIN PRE LOVED FOR SALE


10 comments:

Miss Hidy said...

Salam kenal, Selamat pengantin Baru :)

arein azlan said...

Salam..awk pn chantek gak humairah..tahniah!!!selamat pngantin bru,smga bhgia till jannah n mudh2an cpt dpt chye mate yg comey..

Humairah Jimat said...

salam kenal miss hidy;)makaseh singgah..

tq ain =) aminnnnn..

nurul nadia adnan said...

tahniah =)

Humairah Jimat said...

tq nadia ;)

Rose Azadir said...

salam kenal, tahniah ye sis, semoga selamat menempuh alam perkahwinan...anyway saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Humairah Jimat said...

Salam kenal ;) tq sudi singgah sini..pasni jenjalan kat sana ye =)

Yumida Huda said...

selamat pengantin baru oi. rindok ati. hihi
moga bahagia sentiasa ktk 2 ya
kacak kaler baju ktk 2 ya

Humairah Jimat said...

hehe..makseh sis..amin2..warna favourite kmk=p

Asha Lya said...

tahniah selamat menjadi istri