Nuffnang Ads

Tuesday, 14 May 2013

TAKUT KUCING / AILUROPHOBIA

Assalamualaikum..



Antara haiwan yang saya takut dari kecik sampai ke besar adalah kucing.Ya, saya ailurophobia. Saya tau ramai yang x paham kenapa ada manusia yang takut dengan kucing. But believe me, rasa takut saya dengan kucing sama rasa macam orang yang takut dengan ular, lipas, cicak, ataupun mana2 haiwan yang lain. Tolong jangan ketawa/rasa bebual(menyampah=p)Orang yang takut kucing xda pun nak protes orang yang takut ulat?ulat kan kecik.eheh.Ini contoh sahaja.=)



Banyak da kejadian yang memalukan jadi kat saya sebab takut kucing ni. Terutama kat tempat makan.Ya la kucing kan slalu jalan2 dkat kedai2 makan.Masa dekat politeknik dulu penah jerit sampai gema 1 kafe tu sbb kucing terlanggar kaki saya kat meja makan. 1 dewan toleh=( malu yang amat.Tapi x bole buat apa, sbb memang takut sgt..Tuhan je tau rasa kita yang ailurophobia ni. Sebab tu la sekarang kalau pegi makan dkat kedai yang ada kucing, memang kaki ni x penah kat bawah. Selalunya, saya akan dok bersila kat atas krusi=( Salah satu cara nak elakkan kucing. Kalau x buat camtu, bila kucing langgar/jalan/lalu/menari kat kaki saya, saya akan jerit/terlompat dan lain-lain. Jadi, ada baiknya saya sedar diri awal2 & letak kaki atas krusi=)eheh.

Mungkin bagi sesetengah orang anggap perkara ni lucu. Tapi bagi saya this is real & damn serious man!Masa makan kat tempat yang ada kucing, saya selalunya beware & sentiasa alert kat mana kucing tu berada.Macam spy pun ada. 

Tapi..walaupun saya seorang yang takutkan kucing, saya x penah nak buat jahat dekat kucing.Macam nak sepak ke, pukul pakai penyapu ke.Saya lebih rela larikan diri dari kucing tu. Mungkin da banyak kucing kucing yang tertawakan saya sekarang.xpa.Saya tau saya pengecut bila berdepan dengan kucing. 

Cuma satu yang saya x paham. Kalau saya g makan dengan kawan2 lain, kucing2 ni selalunya lebih cenderung nak pergi jalan2 dekat saya.knapa ek? Adakah kucing suka dekat2 dengan orang yang takut dengan nya?Saya pun xtau. Secomel mana pun kucing tu, saya tetap x dpt ajar diri untuk cuba x takut kucing apatah lagi memegang kucing tu-__- Maaf ya, saya tau awak comel, tapi meremang bulu roma 1 badan ni bila terlanggar dengan kucing.huhu.Ada x yang takut kucing macam saya?Angkat tangan <(^-^)>

3 comments:

Ady said...

salam , sy pun takut kucing ! hehe . sy pun tak tau kenapa takut kucing sangat2 -.-' tapi , hakikatnya memang takut sangat2 . macam awak la , kena letak kaki atas kerusi . kadang2 kesian jugak dengan kawan saya yang teman saya makan . diorang tak tenteram . hehe

Humairah Jimat said...

wsalam..tu la..nsib kwn2 phm kn.sbb tu sy x pnh g mkn sorg2 klu kedai tu bnyk kucing>.<nnti xde pnyelamat plak.malu mmg malu, tp mmg da tkt =(huhu..

Nurazrah 22 said...
This comment has been removed by the author.