Nuffnang Ads

Friday, 26 September 2014

PRE LOVED WEDDING ITEM MURAH!

Assalamualaikum.

Jual-jual! Hampir 90% barang kahwin tak pakai lagi. Macam mana nak pakai? Nak g mana pakai macam nak kahwin? Haha. So nak let go semua item yang takkan digunakan lagi sebab we need space for Baby H =)

So antara yang nak di let go... Lets check it out! Murah-murah jerrr..

1) Cream/ Off White Lacey Shoes.




Pernah blog out tentang kasut ni (KASUT KAHWIN MURAH). Saya beli dengan harga yang sangat affordable. So nak let go pun murah jer. 
HARGA ASAL : RM 48.85
HARGA JUAL : RM 38.00 INCLUDE POS
CONDITION : 8/10 (ADA STAIN SIKIT DEKAT TALI BELAKANG)
COLOUR : OFF WHITE/CREAM
SIZE : 35 (EMILIO VALENTINO)
HEELS : 4 INCH
Wore once!

2) Cream Veil with Gold Beads & Sequins   SOLD!TQ!





Ni pun pakai sekali saja. 
COLOUR : CREAM WITH GOLD BEADS & SEQUINS
MATERIAL : NET
SHAPE : D SHAPE
HARGA : RM 40 INCLUDE POS! SOLD!TQ!

3) KURUNG MODERN LACE

Baju ni mulanya tak nak jual sebab walaupun baju sanding, baju ni very simple! Masih boleh pakai untuk certain event. Tapi memandangkan sekarang saya preggy, baju ni dah tak muat. Baju ni pun pakai sekali je. Daripada terperap dalam closet better saya let go. Kalau ada yang berminat, better ukur betul-betul dulu ikut ukuran yang saya bagi kat bawah ni sebab saya ni petite orangnya. 

MATERIAL : COTTON LACE
COLOUR : CREAMY + VERY LIGHT PEACH AS LINING
Ni close up material baju.

Ni masa outdoor p/shoot lepas majlis sanding. 

Ni gambar baju masa fresh from the oven.haha. Detail kat tangan ada button, belakang baju pun ada button. Pastu saya jahit sendiri beads cream kat tangan & kaki baju. Kain potong 6..

HARGA JUAL : RM 180 INCLUDE POS + FREE HALFMOON SHAWL SEDONDON
BAHU : 13.5 INCH
PANJANG LENGAN : 19 INCH
LILIT TANGAN BAJU : 8 INCH
DADA : 32 INCH
LABUH BAJU : 32 INCH
PINGGANG : 25 INCH
PUNGGUNG : 39 INCH
LABUH KAIN : 37 INCH

4) Set Tanjak



Ni pun pakai sekali masa sanding saja.

SET : SAMPIN + BENGKUNG + TANJAK
COLOUR : HITAM + GOLD
HARGA JUAL : RM 65 INCLUDE POS!

5) TEDDY BEAR KAHWIN    SOLD!TQ =)
Bole guna tuk decorate kereta kahwin. Comel tau.



SAIZ : APPROX 15 CM HEIGHT
HARGA JUAL : RM 28 INCLUDE POS! SOLD!TQ!

6) BROWN HEELS
Ok. Ni bukan barang kahwin.haha. Saya beli ni khas tuk pakai interview merangkap tuk kerja. Tapi sudahnya saya pakai sekali saja masa g interview sebab tak larat nak naik office tingkat 4 naik tangga dengan kasut tinggi. Sedar diri da tua. Tak larat lagi nak pakai tinggi-tinggi. Heels ni memang condition tip top sebab baru pakai sekali kan. Beli dulu harga RM79.90.





COLOUR : DARK BROWN
HEELS : 3 INCH
SIZE : 35 (FRANTINO)
HARGA JUAL : RM 45 INCLUDE POS!

Okeh! Tu je nak jual. He. Kalau minat tinggalkan komen kat bawah, phone number / emel. Atau bole direct emel kat saya mayrahmay8789@gmail.com. Kalau beli lebih dari satu item bole nego lagi. Jimat pos kan? 

* No return ; ukur betul-betul ye =)

BYE!

*Psst : Doakan saya dapat posting kat SIBU SARAWAK. AMIN!




3 comments:

Asha Lya said...

Klau lya x kawin lgi blh juga ni

Humairah Jimat said...

kan?nk smpn xjgk pakai lg ni lya..

Anonymous said...

Kak ada lg x set sampin tu, Klu ada msg or wasap 01127887399.tq