Nuffnang Ads

Friday, 26 June 2015

STOP JUDGING

Assalamualaikum.

Sorry post kali ni quite emotional. 

Pernah tak korang buat sesuatu keputusan tapi orang lain yang sibuk judge or ambik tahu keputusan korang buat tu betul atau salah?

Sedangkan keputusan yang korang ambik tak beri kesan pun kat dia. 

Pernah tak jumpa orang yang sampai macam ni.
1. Korang bagi reason kenapa pilih macam tu.
2. Dia argue jugak & dengan yakinnya cakap yang keputusan korang pilih tu salah & nanti korang akan hidup susah sebab pilihan tu.

Well hello. Rezeki dari Allah. Setiap keputusan yang someone buat pastinya ada pro's & con's. It's everyone's right to choose. Please stop argue on others decisions. Especially kalau berkaitan hal peribadi, rumahtangga, etc. 

It's her family. Not yours. Saya sangat setuju dengan quote ni.


Yes. So true. Real friends akan faham sendiri keputusan yang kita pilih TANPA mempersoalkan.
Memang betul kita boleh bagi nasihat or pandangan. Yes, that's it. Jadi kalau orang dah pilih stop questioning. Jangan sampai mempersoalkan itu ini. Tuan badan lebih tahu. Tuan badan yang merasa. Siapa kita nak mempersoalkan? Everything works differently for different people.


Hormat keputusan orang lain, orang hormat keputusan kita.
Cukup dengan mendoakan yang terbaik. Jangan sampai menguasai keputusan hidup seseorang.

Thank you. 




2 comments:

Aisya A. said...

cukup tak suka org mcm ni lah.. nak menyibuk hal org lain. kalau menyibuk bg kata2 semangat yg membina takpe jgak. ni kalau nak condemn org je buat panas hati je.

dulu pernah hilang kawan sebab kes mcm ni lah, tak suka dgn apa keputusan kita. pastu taknak tegur kita langsung lah, buat tak kenal lg.. dlm hati rasa mcm, ah tak luak pun kwn mcm tu lah.

kita pulak yg emo sama ni. haha

mairah mairah said...

haa..kan??ckup la takat bg nasihat ikhlas kn?jgnla smpai nk paksa pulak org ikut kptsn dia pda hal bnda yg takde kaitan pn dgn life dia.huhu.xphm..sbr..bln puasa..he.